Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prvih pet hišk na Cresu šlo za med

Prva spletna dražba počitniških hišk na Cresu v lasti Primorja v stečaju je, kot je bilo pričakovano, požela precej zanimanja.

Prvih pet nepremičnin je bilo včeraj prodanih, za najdražjo je novi lastnik odštel kar 360.000 evrov, gre pa za počitniško hišo ob robu naselja, ki meri dobrih 40 kvadratnih metrov. Izklicna cena prvega paketa hišk se je gibala med 63. do 90.000 evrov.

S potekom je zadovoljen stečajni upravitelj, Rudolf Hramec, glede na zanimanje pred začetkom dražb, je pričakoval, da bo velik interes tudi ob samem začetku prodaje, nam je povedal.

Dražbe za preostale bodo sedaj potekale ob sredah vse do 19. januarja, izvedle se bodo izvedle kot spletne (elektronske) dražbe v Sistemu eBorza (https://www.eborza.si/).

Kot smo poročali, je bila dražba že dvakrat prestavljena, jeseni 2020 je zaradi epidemioloških razmer odpadla, nato so se pripravljali za izvedbo v pomladnih mesecih, a tudi takrat razmere tega niso dopuščali, zatem pa so pridobili soglasje sodišča za spletno dražbo. Počitniško naselja Stara Gavza je od mesta Cres oddaljeno slaba dva kilometra, skupno gre za dobrih 1600 kvadratnih metrov, skupaj s posamezno zemljiško parcelo in na njej stoječo počitniško hišico se vsakokrat prodaja tudi solastniški delež zemljiške parcele št. 642/1, k.o. Cres5, ki predstavlja skupno zemljišče počitniškega naselja (tj. zemljišče med počitniškimi objekti, dovozne poti, recepcija počitniškega naselja ipd., v skupni izmeri 35.398 m2).

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down