Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prvi letošnji VINILVEČER v spomin na Boruta Bašina

Jutri se pričenja že 15. sezona glasbenih predavanj VINILVEČERI, ki jih Goriški muzej organizira v sodelovanju s kulturno-umetniškim društvom Morgan in ki bodo v juliju potekali na Gradu Kromberk.

Otvoritev bo - s pričetkom ob 21. uri - posvečena preminulemu Borutu Bašinu Bačkotu, brez katerega si je bilo težko predstavljati kakovostno glasbeno ponudbo na Goriškem in širše.

''Ta večer (bo)sta pripravila Borutov brat Igor in Borutova hčerka Ivana, ki sta segla po njegovih ploščah in zapuščini. Tako se bomo, po mojem mnenju, zelo lepo spomnili, kaj je poslušal in kaj je vse delal v življenju v povezavi z glasbo,'' razkrije Tadej Stolič, eden od organizatorjev prireditve in predsednik KUD Morgan.

Vinilvečeri se potem nadaljujejo prihodnji torek, ko bo gost Ernest Žnidarčič, v ponedeljek, 17. julija, se bo Alja Kramar spomnila skladatelja jazz glasbe Jožeta Privška in njegove plošče Križanke. Zaključek bo v ponedeljek, 24. julija, z Miho Zadnikarjem, ki bo predstavil delo Delavci, norci in profeti oz. položaj jazza sredi 60. let prejšnjega stoletja.

Na dogodkih bodo tudi stojnice, na katerih boste našli rabljene in nove plošče ter raritete, pomembna informacija pa je tudi ta, da v primeru slabega vremena prireditev ne odpade, ampak se z dvorišča seli v avlo kromberškega gradu. Vstop je za vse obiskovalce prost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down