Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prostovoljci za protipožarno delo v gozdu niso več potrebni

Čeprav je noč na kraškem pogorišču razen manjših posameznih aktivnih žarišč minila precej mirneje od preteklih, pa je tudi danes na Krasu okrog 300 gasilcev, kar je slaba polovica vseh, ki so ponoči bdeli nad 3.500 ha velikim pogoriščem, kjer bi tleča tla lahko dokončno pogasile za jutri napovedane padavine.

Župan občine Miren Kostanjevica Mauricij Humar se je včeraj sestal s predsednikov vlade Robertom Golob:

Škodo v gozdovih bo ocenjeval Zavod za gozdove, ki bo sodeloval tudi z lovskimi družinami, tako da bi po Humarjevih napovedih do konca meseca dobili oceno škode.

Na Zavodu za gozdove Slovenije so sicer zaradi postopnega umirjanja razmer ocenili, da pomoč prostovoljcev sekačev za protipožarno delo v naslednjih dneh ne bo več potrebna. Koordinacija nujnih gozdarskih del bo odslej potekala v centralnem štabu v Kostanjevici na Krasu.

Ob tem na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da je na Primorskem še vedno razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji.

Pokrajina, kot je v Sloveniji še nismo videli, pa ni prostor za izlete in oglede, zato civilna zaščita opozarja ljudi, naj ne po nepotrebnem prihajajo na prizadeti del Krasa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down