Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Promet bo na novi tolminski obvoznici stekel poleti

Untitled Design 2024 05 29t093053.575
Foto: gov.si

Medtem ko se v Tolminu pripravljajo na začetek prenove zdravstvenega doma, je odprtih še precej investicij. Najbližje koncu je gradnja obvoznice, katere prioriteta je bila razbremenitev centra mesta.

''Do konca vseh del bo še nekaj trajalo, ampak naša prioriteta je, da čimprej steče promet, da center mesta razbremenimo tranzitnega prometa. Zagotovilo izvajalcev je, da v prvi polovici julija bo obvoznica odprta,'' je povedal župan Občine Tolmin Alen Červ.

Če se za trenutek vrnemo k tolminskemu zdravstvenemu domu. Po proračunskem obsegu je to največji projekt v občini, izvajalec je že bil uveden v delo pretekli mesec, dela pa naj bi trajala predvidoma dve leti. Nemudoma po končani obnovi pa bodo šli v ureditev satelitskega urgentnega centra, ki bi trajala nekje do leta 2028.

Še ena velika investicija pa je prenova Kozlovega roba – to so ruševine starega gradu, iz katerega bodo z nadgradnjo poskušali ustvariti še eno privlačno turistično atrakcijo, ki bi dopolnjevala obisk Tolminskih korit v eno celodnevno izkušnjo.

''Gre se za interpretacijo ruševin skozi multimedijski center, tudi skozi eno 360-stopinjsko digitalno izkušnjo, hkrati pa smo gor potegnili tudi elektriko, vodo in komunalo, tako da je primeren tudi za gostinsko ponudbo v okviru dogodkov in morda tudi za neko stalno ponudbo, vendar to je stvar naslednje faze,'' dodaja Červ.

Več bo znanega prihodnji torek, ko bo projekt podrobno predstavljen na novinarski konferenci.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down