Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Projekt EPK: premalo zaposlenih in premalo programskih sredstev

Glede na postavljen terminski načrt, aktivnosti na projektu EPK potekajo brez večjih zamud, je na včerajšnji seji novogoriškega mestnega sveta povedal direktor Zavoda GO! 2025, Gorazd Božič. Obsežna predstavitev projekta je zajemala terminski načrt, zaposlitve, predviden program in stanje na programskem delu, o čemer je Božič med drugim povedal:

Realizacija po načelu dejanskih dogodkov v letu 2022 je bila na koncu 80-odstotna. To pomeni, da smo od načrtovanih 1.175.870 evrov realizirali 945.868 evrov.“

Do tega je prišlo zaradi več razlogov, med njimi je Božič izpostavil trikratno menjavo vodstva ter dolgotrajne postopke zaposlovanja v zavodu, kjer je trenutno 13 zaposlenih, medtem ko je bilo po prijavni knjigi v letošnjem letu predvidenih 26 zaposlitev.

Situacija je taka: da glede na trenutno predvidena finančna sredstva, to so ta, ki so bila v DIP zapisana in izračunana poleti 2020, pa si lahko v letošnjem letu lahko privoščimo maksimalno 15 zaposlenih v letošnjem letu, v letih 2024 in 2025 maksimalno 19 zaposlenih.“

Z vodstvom občine so se zato že obrnili na ministrstvo za kulturo, saj bi po Božičevih besedah med letoma 2024 in 2026 potrebovali dodaten milijon in pol za stroške dela.

Vodstvo Zavoda GO!2025 poudarja tudi, da ne razpolagajo z dovoljšnimi sredstvi za uvrstitev dodatnih projektov v program EPK, za optimalno izpeljavo tistih iz prijavne knjige pa bi bila potrebna sprememba predvidene dinamike financiranja s strani Ministrstva za kulturo med letoma 2022 in 26.

Prizorišč za izvedbo programa je dovolj, dodaja programski vodja Stojan Pelko:

Je pa dejstvo, da nam do konca leta 2025 za izvedbo obljubljenega zmagovalnega projekta manjka 25 do 30 odstotkov programskih sredstev. To ni namenjeno občini, to je namenjeno našemu osnovnemu financerju Ministrstvu za kulturo.“

Nekateri svetniki so izpostavili tudi dobrih 162.000 evrov presežka odhodkov nad prihodki, nastali minus je po Božičevih besedah nastal na račun prenosov decembrskih stroškov za plače v letošnje leto , programskimi stroški z določenih projektov, določenimi programskimi stroški in nepredvidenimi materialnimi stroški.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down