Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prizadevanje PTP-ja: ''Goriško ustvariti za eno najbolj privlačnih poslovnih okolij v Srednji Evropi!''

Primorski tehnološki park je od torka do danes organiziral izmenjavo dobrih praks z najuspešnejšimi startup ekosistemi na Norveškem. Osredotočili so se na dve ključni temi: kako startupom zagotoviti najboljše razmere za razvoj in kako učitelje opolnomočiti, da na najbolj sodoben način vzgajajo kompetenco podjetnosti.

Od norveških kolegov so se naučili nekaj primerov dobrih praks, ''in sicer kako so v mestu Hamar, ki ni največje mesto na Norveškem, ampak je podobno Novi Gorici, vzpostavili stičišče za obogateno resničnost in virtualno resničnost. Nekaj podobnega si želimo postaviti tudi v naši regiji na področju zelenih tehnologij,'' pove Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka.

Pomembno je združevati ljudi z znanjem in motivacijo, da skupaj v okolje vnesejo spremembe, je bilo glavno sporočilo dogodka. Prizadevanja PTP-ja tako ostajajo goriško ustvariti kot za eno najbolj privlačnih poslovnih okolij v Srednji Evropi. Lani so pričeli s prakso povezovanja z najboljšimi startup okolji iz tujine, letos pa posvetili zelenemu gospodarstvu kot prioriteti v prihodnosti.

''Delavnica z norveškimi kolegi je bila zelo kvalitetna, saj je ponudila širšo perspektivo in pogled od zunaj na Novo Gorico ter celotno našo regijo. Dober zaključek je bil ta, da je naša čezmejna regija zelena v tehnološkem in tudi širšem smislu z novimi priložnostmi zelenega turizma, enogastronomije, razvoja zelenih tehnologij, pa tudi razvoja projektov znotraj zelenega stebra prihajajoče Evropske prestolnice kulture v letu 2025,'' razloži Mija Lorbek, vodja kabineta župana Mestne občine Nova Gorica.

Na Goriškem poteka več iniciativ in projektov na temo zelenih tehnologij. Specializacija Goriške regije za področje zelenih tehnologij je velika priložnost, kjer lahko znatno prispevajo tudi podporne institucije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down