Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Prihodnji teden začetek cepljenja proti gripi, v Novi Gorici tudi brez naročanja

Prihodnji teden se pričenja cepljenje proti gripi tudi po goriških zdravstvenih domovih. Prav tako kot lani bo za vse z urejenim zdravstvenim zavarovanjem brezplačno.

V Zdravstvenem domu Nova Gorica se lahko občani zglasijo brez naročanja v cepilnem centru v torek, 19. oktobra, v stavbi mestne občine Nova Gorica, v sredo, 20., pa v prostorih materinske šole na Ulici Gradnikove brigade 7, od 7.30 do 11.30 in od 12.00 do 14.30. S seboj je potrebno imeti cepilno knjižico in zdravstveno kartico. Za cepljenje je bilo lani veliko zanimanja, kako so letos pripravljeni, je pojasnila Mojca Vidic, vodja zdravstvene nege

V novogoriškem Zdravstvenem domu dodajajo, da se cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 lahko opravi s kakršnimkoli presledkom.

"Danes začenjamo s prijavami, s cepljenjem pa bomo pričeli v sredo, 20. oktobra," je povedal direktor Zdravstvenega doma, Egon Stopar.

Obenem se pripravljajo na cepljenje proti covidu-19 s tretjim odmerkom

Lani je bil odziv na cepljenje proti gripi zelo velik, tudi zato, ker še ni bilo cepiva proti covidu-19, ocenjuje Stopar, v ajdovskem zdravstvenem domu so cepili dobrih 13 odstotkov prebivalcev. Gripe lani praktično ni bilo, kar pripisuje ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Kakšen bo odziv letos, je težko oceniti, cepivo bodo, če bo potrebno, še nabavili.

Prijave za cepljenje sprejemajo od danes dalje, vsak delavnik od 12.00 do 14.00 ure, na telefonsko številko 051 656 831.

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down