Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prihodnji teden v bolnišnici morda sproščanje ambulant in operacij

Potem ko so prejšnji teden tudi v šempetrski bolnišnici začeli obravnavati paciente s koronavirusom po nekoliko spremenjenih navodilih ministrstva za zdravje, pa naj bi se ostali program postopoma le začel vračati v stare tirnice, čeprav kader še vedno ostaja okrnjen.

Strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler nam je včeraj povedala, da med zaposlenimi ni več tako velike odsotnosti z dela.

A kljub temu se ta teden režim izvajanja delovnega programa v bolnišnici še ne bo bistveno spremenil. Kaj pa lahko pacienti, ki čakajo na razne posege in obravnave, pričakujejo v drugi polovici tega meseca?

Glede na spodbudne epidemiološke obete v državi Savnik Winklerjeva pričakuje, da bo peti val strmo upadal in bi lahko v marcu polno vzpostavili program dela. Trenutno je med covid bolniki, ki potrebujejo zdravniško oskrbo, približno petina polno cepljenih.

Še naprej ohranjajo rdečo cono na oddelku za rehabilitacijo v Stari Gori, če bi se tam pojavile nove okužbe med pacienti, prav tako bodo nadaljevali s testiranjem vsakega ob hospitalizaciji v Šempetru in rednim presejalnim testiranjem na 48 ur na vseh oddelkih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down