Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prihodnji teden se v šempetrski bolnišnici pričenja pilotni projekt organiziranosti urgentnih centrov

Urgenca Sempeter

Prvega novembra bodo v šempetrski bolnišnici začeli s pilotnim projektom sprememb organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji. Strateški svet za zdravstvo je, kot smo že poročali, Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica izbral za partnerja, ki bo izpeljal pilotni projekt organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji.

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Jasna Humar takole opiše cilje projekta:

"Zagotoviti dobro dostopnost urgentne službe za vse prebivalce naše regije. Zmanjšati je potrebno pritisk nepotrebnih pregledov na urgentni center in vključiti čim večje število zdravnikov iz naše regije v sodelovanje pri oskrbi najtežjih in najbolj nujnih zdravnikov."

V vodstvu bolnišnice računajo na to, da bo po koncu projekta dostopnost urgentnih storitev bistveno boljša, delo pa za tam zaposlene lažje:

"Zelo smo veseli in zadovoljni, da smo bili izbrani za pilotni projekt. Za nas to predvsem pomeni kar nekaj dodatnega dela in seveda usklajevanja z vsemi deležniki, ki sodelujemo pri urgentni oskrbi pacientov, ampak se bomo seveda tega dela z veseljem lotili."

Ko bo projekt zaživel, bodo v urgentni center prihajali predvsem tisti, ki pomoč res potrebujejo. V šempetrski bolnišnici in urgentnem centru bodo naredili vse, da vzpostavijo model, ki bo primeren za celo Slovenijo, še dodaja strokovna direktorica Jasna Humar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down