Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prihodnji teden bo tudi na Goriškem grmelo

Slovenska Vojska

Začenja se mednarodna vojaška vaja Gromsko krilo – Thunder Wing 2024, ki bo od ponedeljka do petka potekala na območju občin Nova Gorica, Kanal ob Soči, Tolmin, Idrija, Sevnica, Radeče ter letališča Cerklje ob Krki in Brnik. Slovenska vojska bo ob podpori slovenskega vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.

Namen vaje, ki jo organizira in vodi poveljstvo 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe, je skupno usposabljanjeh kontrolorjev združenega ognja, poveljstev in štabih organov, letalskih posadk in načrtovalcev združenega ognja ter pripadnikov specialnih enot, so sporočili iz Slovenske vojske.

V mestni občini bo osrednje dogajanje na območju Bat in Banjšic, kjer bodo potekale vaje iz različnih taktičnih postopkov z manevrskim strelivom. Na delovni točki bo prisotnih okoli 20 vojakov z različnimi vojaškimi vozili in opremo, na območju kanalske občine bo dogajanje potekalo na območju Kala nad Kanalom in Akumulacijskega jezera Avče, kjer se bo manjše število vojakov urilo iz različnih taktičnih postopkov ob uporabi manevrskega streliva, efektov poka in dima.

Aktivnosti na terenu, ki so bile predhodno usklajene z lokalno skupnostjo, bodo potekale po vnaprej določenem scenariju in bodo za okolico kolikor bo mogoče nemoteče, saj bo na terenu le manjše število vojakov in vojaških vozil, uporaba efektov hrupa in dima bo minimalna, udeleženci pa se bodo z vozili premikali po javnih cestah in utrjenih poteh.

(Foto: Slovenska vojska)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down