Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pri Meblu Jogi vedno več vlagajo v šport

V podjetju MebloJOGI so zadovoljni z lanskim poslovanjem. Razmere so bile glede na energetsko krizo in dobavne verige materialov težavne, a so s pomočjo predvidevanj uspeli ohraniti nemoteno delovanje in prvič preseči 4 milijone evrov letnega prometa.

Letošnje leto pa je bilo še malenkost težje, ''predvsem zaradi malenkostnega vpada kupne moči. Drugače pa je tržišče sorazmerno normalno, ampak se občuti skoke in padce. Ne moremo v določenih terminih predvidevati, ampak delamo sproti in se prilagajamo razmeram na tržišču,'' prizna Rok Lozej direktor Mebla INT (blagovne znamke Mebla Jogi).

Gibljejo se v lanskih številkah, tako da predvideva, da bodo leto zaključili v solidnem stanju. Veliko sredstev vlagajo v trženje in v šport. Alpska smučarka Ana Bucik je podaljšala sponzorsko pogodbo, novi sodelovanji pa predstavljata ženski odbojkarski klub GEN-I Volley in rokometni klub Celje Pivovarna Laško, še vedno se sponzorira kolesarski klub MebloJOGI ProConcrete in paralokostrelca Dejana Fabčiča.

S tem se krepi tudi prepoznavnost podjetja: ''Sponzorstva se poznajo v vsakem primeru pri prepoznavnosti. Tukaj segmentirano oz. ciljano vlagamo na neka področja, kjer nas do sedaj ni bilo. Tradicionalno smo zavezani kolesarstvu, zato ker smo s tem športom zrasli.''

MebloJOGI sicer glavnino letne prodaje ustvari v Sloveniji, v tujini pa nekje med 10 in 15 odstotkov. Ena pomembnih pridobitev predstavlja spletna prodaja, ki so jo uvedli dobro leto dni nazaj: ''Sama internetna prodaja je dodana prodaja, se pravi ni nam vzelo fizične prodaje v lastnih salonih, ampak je samo še dodatek. S tega stališča smo izredno zadovoljni, saj presega prvotna pričakovanja.''

Kar se ostalih novosti tiče, Lozej priznava, da imajo srečo, saj sodelujejo z dobavitelji globalnega dosega, ki jim dobavljajo vrhunske materiale in novitete, ki jih vgradijo v izdelke in kupcem ponudijo na tržišče.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down