Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pri Boki bi uredili parkirišče, mizo in klopi, vendar...

Slap Boka

Slap Boka, ki je najbolj vodnat in najmogočnejši slovenski slap s skupno višino 144 metrov sodi med najveličastnejše slapove v Evropi. Na bovški občini si želijo ta magnet za turiste urediti. A imajo zaradi naravovarstvenikov zvezane roke.

Po zamisli, pred leti, bi uredili po eni pot do izvira, most čez slap in nato po drugi strani pot nazaj razlaga bovški župan Valter Mlekuž. A so že takoj naleteli na nasprotovanje Zavoda za varstvo narave. Pred kratkim, ko je ujma podrla več dreves na območju slapa, so želeli vzporedno še nekoliko urediti območje: „Naleteli smo na težave, s katerimi se ukvarjajo vse občine, dobili smo negativno mnenje naravovarstvenikov, tudi pritožil sem se, opozoril sem tudi ministra, kaj se dogaja, do danes še ni odgovora. Medtem čas teče, mene je groza, ko grem mimo in vidim podrte korenine, pa bi bilo lahko lepo urejeno.“

Cilj je, da bi uredili točko, kjer bi se lahko ljudje ustavili – že sedaj tam parkirajo avti - in ob kakšni mizi in klopci uživali v pogledu na Boko, dodaja župan. "Vemo, da smo imeli lani tudi težave z mostom v Logu Čezsoškem, tako da imamo idejni projekt, dva idejna projekta napravljena tudi za ta most. Tam je mišljeno, da bi pred samim Hotelom Boka naredili krožišče, na zgornji strani bi naredili veliko parkirišče in bi s tem rešili. Upam, da tudi pri tem projektu ne bomo naleteli na kakšne metulje ali ptiče ali ne vem kaj."

(Foto: soca-valley.com)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down