Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prenova šolske kuhinje v Dobrovem se je zavlekla v september

Foto: GO portal

Ob začetku šolskega leta nekoliko neprijetna novica prihaja iz Osnovne šole Alojza Gradnika Dobrovo, kjer se je prenova šolske kuhinje zavlekla v september, kar posledično oteži organizacijo prehrane.

Ravnatelj Uroš Kobal je ob tem povedal: ''Res je, da smo pri sanaciji kuhinje naleteli na nepredvidene težave. Gradbinci so ocenili, da je treba stvar v celoti sanirati, in takoj pričeli z deli. Žal je to tako velik obseg, da kuhinja v septembru ne bo še v uporabi.''

Glavno težavo je predstavljalo puščanje vode. Za šolsko malico sicer je poskrbljeno, kosilo pa zaenkrat lahko zagotavljajo le za vrtčevske otroke in učence od 1. do 5. razreda. Za učence od 6. do 9. razreda bodo poleg malice v začasni razdelilnici na razpolago še sadje, kruh in jogurt.

''K sreči imamo še podružnično šolo, kjer imamo bistveno manjšo kuhinjo, ampak najprej smo to obremenili do konca oz. jo izkoriščamo, da lahko zagotavljamo topel obrok nemoteno v vrtcu, ta je na 3 lokacijah. Iz te kuhinje bo potekala distribucija hrane za vrtec. Z dijaškim domom Nova Gorica pa smo se potem dogovorili, da bodo tudi ob pomoči naših zaposlenih kuhali tople obroke za šolarje in jih vozili dnevno v Brda.''

Jedilnico so uredili v mali šolski telovadnici. Vsaka skrb, da bi otroci ostali lačni, je odveč, še zagotavlja Kobal in verjame, da bodo na Dobrovem še pred koncem meseca imeli sodobno šolsko kuhinjo, ki bo imela večjo kapaciteto, kar je bil tudi glavni cilj investicije. Slednja je stala približno 100.000 evrov.

Morda za konec še nekaj podatkov. Letos bo OŠ Alojza Gradnika obiskovalo 441 učencev, od tega 45 prvošolčkov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down