Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Predsednika si bosta ogledala tudi brv čez Sočo

V obeh Goricah se intenzivno pripravljajo na jutrišnje srečanje slovenskega in italijanskega predsednika, ki bosta začela svoj obisk malo po 12h na Bevkovem trgu, se nato po pogovorih odpravila na kosilo, od tam pa v Solkan na ogled brvi čez Sočo, nadaljevala v sosednji Gorici in zaključila uradni obisk na Trgu Evrope.

Vseskozi bodo Pahorja in Mattarello spremljali predstavniki slovenske manjšine v Italiji, senatorka Tatjana Rojc, predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, ki je pred pogovori s predsednikoma izpostavil glavne teme:

za zajamčeno zastopstvo si prizadeva tudi Rojčeva, ki je že podala predlog, za začetek postopka za spremembo italijanske ustave.

Tako na Bevkovem trgu kot pri novi brvi bo obisk lahko spremljala tudi šriša javnost, Trg Evrope pa bo dostopen le povabljenim. Zaradi obiska bo jutri v Novi Gorici popolna zapora Kolodvorske poti od 6:00 do 22:00, že danes od 17:00 dalje pa bo zapora parkirišč v okolici novogoriške železniške postaje. Popolna zapora cestišča in pločnikov dela Kidričeve ulice, od krožišča pri nebotičniku do križišča pri Perli, bo jutri od 11.45 do 12.40. na tem območju pa že od danes zvečer ne bo dovoljeno parkiranje.

(Foto: quirinale.it)

Deli z drugimi:
Aktualno

MEDVRSTNIŠKO NASILJE - "To je šlo že čez vse meje", pravi dr. Zdenka Zalokar Divjak - četrtek na Robinu

Preberi več

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Pašta Fešta in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down