Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Predsednika si bosta ogledala tudi brv čez Sočo

V obeh Goricah se intenzivno pripravljajo na jutrišnje srečanje slovenskega in italijanskega predsednika, ki bosta začela svoj obisk malo po 12h na Bevkovem trgu, se nato po pogovorih odpravila na kosilo, od tam pa v Solkan na ogled brvi čez Sočo, nadaljevala v sosednji Gorici in zaključila uradni obisk na Trgu Evrope.

Vseskozi bodo Pahorja in Mattarello spremljali predstavniki slovenske manjšine v Italiji, senatorka Tatjana Rojc, predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, ki je pred pogovori s predsednikoma izpostavil glavne teme:

za zajamčeno zastopstvo si prizadeva tudi Rojčeva, ki je že podala predlog, za začetek postopka za spremembo italijanske ustave.

Tako na Bevkovem trgu kot pri novi brvi bo obisk lahko spremljala tudi šriša javnost, Trg Evrope pa bo dostopen le povabljenim. Zaradi obiska bo jutri v Novi Gorici popolna zapora Kolodvorske poti od 6:00 do 22:00, že danes od 17:00 dalje pa bo zapora parkirišč v okolici novogoriške železniške postaje. Popolna zapora cestišča in pločnikov dela Kidričeve ulice, od krožišča pri nebotičniku do križišča pri Perli, bo jutri od 11.45 do 12.40. na tem območju pa že od danes zvečer ne bo dovoljeno parkiranje.

(Foto: quirinale.it)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Maks - ne le knjigarna in kavarna, v torek po 11. uri!

Preberi več

Boscarol začenja novo podjetniško zgodbo: pridelavo mesa v laboratorijih. V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down