Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Predsednica ob obisku Baške Grape in Zgornjega Posočja: ''Zelo pomembno je, da se v teh krajih ohranijo šole, vrtci, trgovine in pošta''

Natasa Pirc Musar
Foto: Facebook/Nataša Pirc Musar

Predsednica države Nataša Pirc Musar se danes in jutri mudi v Zgornjem Posočju. Gre za prvega od več načrtovanih regijskih obiskov po Sloveniji, na katerih se bo predsednica skupaj s svojo ekipo seznanjala z aktualnimi temami in izzivi, s katerimi se srečujejo ljudje z različnih območij po Sloveniji.

''Zakaj najprej Posočje? Pravzaprav ni čisto pravega razloga. Morda je eden vendarle ta, da sem bila tu najmanj v svojem življenju. Če sem čisto iskrena, sem bila prvič. Ampak videti to pokrajino, ljudi, ljudje so me prišli pozdraviti, fascinantno od vseh 32 otrok vseh 9 razredov osnovne šole, manjkala ni nobena generacija,'' je povedala predsednica.

''Izjemno pomembno je, da se v teh krajih ohranijo šole, vrtci, trgovine, pošta nenazadnje. Idealna rešitev v Podbrdu je dom starejših,'' je dodala.

Pravkar je prispela v Tolmin, okoli 16. ure pa bo še v Kobaridu. Jutri bo nekaj po 9. uri dopoldan obiskala še Občino Bovec.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down