Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prednost za študente medicine in strojništva

Pomanjkanje različnih kadrov skušajo nasloviti z različnimi ukrepi tudi občine. Ajdovska tako že od leta 2015 prek javnega razpisa med drugim ponuja možnost štipendije za lokalno pomembne in deficitarne poklice. Letos je slednjih v pravkar objavljenem javnem razpisu devet.

Prednost pri pridobivanju štipendije imajo študentje medicine, poleg zdravnikov družinske medicine, ginekologije in pediatrije, se na trgu kaže vse večje povpraševanje po poklicih s področja strojništva, elektrotehnike, mehatronike in gradbeništva. Tina Velikonja iz občinske uprave

Višina štipendij za lokalno pomembne ali deficitarne poklice mesečno znaša slabih 123 evrov za dijaka in 256 evrov za študenta. Občinska štipendija znaša medtem dobrih 35 oziroma 71 evrov na mesec za dijaka oziroma študenta. Skupno občine za štipendije v proračunu namenja dobrih 5.700 evrov, še 2.500 evrov pa je rezervirano za nagrade oziroma za dijake in študente, ki dosegajo izjemne dosežke na področju znanosti, kulture, umetnosti ter izobraževanja.

Razpis je odprt do 8. oktobra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down