Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pred mestnim svetom rekorden proračun - 60 milijonov evrov!

Novogoriški mestni svetniki bodo imeli jutri na mizi rekordno visok predlog proračuna za prihodnje leto, ko je uprava predvidela za 60 milijonov evrov odhodkov, kar je 13 milijonov več kot letos, načrtovanih prihodkov pa je za slabih 54 milijonov, kar pomeni 6 milijonov dodatnega zadolževanja.

Kot je pojasnil direktor občinske uprave Marko Mikulin, so v proračunu zajeti tudi nekateri transferi, ki ne bodo bremenili neposredno občine, kot je gradnja prizidka zdravstvenega doma in financiranje zavoda EPK. Kako pa je s prilivi?

„Prihodnje leto bo kadrovsko in organizacijsko zelo zahtevno,“ je še ocenil Mikulin. Župan Klemen Miklavič pa je kot glavne stebre, na katerih sloni občinska blagajna, označil kakovost bivanja, stanovanja in strateško usmeritev mestne občine. Med pridobitvami, ki se obetajo na podeželju, je izpostavil:

Vodja službe za investicije Simon Mlekuž je naštel še, kje se bodo v kratkem odprla nova gradbišča, za katera ima občina že sklenjene pogodbe oz. zaključuje javna naročila.

In prav za slednjo je ZD Nova Gorica privarčeval okrog 6 milijonov evrov, ker pa se nakazuje, da naj bi država financirala podobne investicije, če bo nosilec lokalna skupnost, je ta denar prikazan v občinskem proračunu 2022.

V opozicijskih vrstah sta svetniški skupini Povezani in Soča napovedali, da ga ne bosta podprli. Drugo branje je predvideno v januarju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down