Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Praznično dogajanje napovedujejo tudi razstave jaslic

Nadaljuje se praznično dogajanje in postavitev razstav jaslic v naših krajih. V preteklih dneh sta se odprli razstavi na Sveti Gori in Vipavskem Križu, na razstavo jaslic pa s tem tednom vabijo tudi v Goriških Brdih.

V vasici Šmartno bomo na različnih kotičkih, pod krošnjami dreves in vaških stopniščih na ogled postavili jaslice, ki jih bodo izdelale pridne roke vaščanov in otrok iz Osnovne šole Alojza Gradnika Dobrovo. Seveda bodo na ogled tudi jaslice v cerkvi sv. Martina.“

Tako Erika Kovačič Marinič iz Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda. Jaslice bodo slavnostno odprli ta torek ob 18. uri s pestrim kulturnim programom.

Na kulturnem dogodku bodo nastopili glasbeniki iz godbeniške šole pihalnega orkestra Brda, godalne šole pod vodstvom Klare Bensa in učenci Osnovne šole Alojza Gradnika Dobrovo. V cerkvi pa bo donela glasba pevskega zbora iz Šmartnega.“

Razstava jaslic v Šmartnem bo na ogled predvidoma vsaj do 6. januarja.

Od tega petka vse do 2. januarja pa bodo jaslice na ogled na več kot 100 lokacijah po ulicah v Vipavi. Krasile bodo tako izložbe kot domove.

V Taboru nad Dornberkom pa bodo domačini osrednje jaslice na ogled postavili na predbožični dan. Sicer pa bodo posamezne jaslice krasile tudi dvorišča domov in okna, ki gledajo na ulico. Ogledati si jih bo mogoče vse do 7. januarja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down