Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pozitivni na hitrem testu se na PCR prijavijo sami prek e-pošte. Kaj pa za cepljenje?

Glede na spremembe vladnih odlokov prilagajajo izvedbo svojih dejavnosti tudi cepilni centri. Tako je v novogoriškem nekaj novosti pri naročanju na testiranje s PCR testom in na cepljenje proti covidu-19. Več vodja zdravstvene nege v ZD osnovno varstvo Nova Gorica Mojca Vidic:

In sicer: pcr@zd-go.si. Ob prijavi je treba navesti ime in priimek, rojstni datum, številko ZZZS in mobilno telefonsko številko, na katero bodo obveščeni o izvidu. Po prijavi bodo iz ZD isti ali naslednji dan posredovali termin za izvedbo PCR "Na PCR testu potrebujete: kartico zdravstvenega zavarovanja, osebni dokument in dokazilo o pozitivnem HAGT ali HAGT za samotestiranje (lahko fotografijo)," še sporočajo iz ZD.

Sprememba je tudi pri naročanju na cepljenje proti covidu-19, ki je doslej v Novi Gorici potekalo prek elektronske pošte. Kako je urejeno po novem?

Ob tem Vidičeva naproša, da se poslužujejo izključno te poti, da se ne po nepotrebnem dodatno obremenjuje telefonov in s tem zmanjšuje dosegljivost ambulant.

Ta teden sicer novogoriški cepilni center proti covidu-19 cepi izključno naročene.

Za cepljenje proti gripi naročanje ni potrebno.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down