Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Povprečna cena kvadratnega metra stanovanja na Goriškem lani znašala okoli 2.200 evrov

Cene stanovanj in hiš na Goriškem so se v primerjavi s predhodnim letom povišale za povprečno 10 odstotkov. Po podatkih iz pravkar izdanega Poročila o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2022, ki ga pripravlja Geodetska uprava, znaša srednja cena za kvadratni meter stanovanja na Goriškem čez 2.200 evrov, v Posočju je za tisoč evrov nižja.

Na Goriškem je že ves čas pomanjkanje nepremičnin določenega razreda, predvsem stanovanj srednjega razreda, kljub temu, da je bilo nekaj novogradenj, je še zmeraj veliko povpraševanje po takih stanovanjih,“

situacijo na novogoriškem nepremičninskem trgu povzema Boris Kravanja, področni vodja za Primorsko na nepremičninski agenciji Remax in dodaja, da je precej povpraševanja tudi po zazidljivih zemljiščih, ki jih na Goriškem primanjkuje.

Na državni ravni se je število kupoprodajnih nepremičninskih poslov v lanskem letu zmanjšalo za do 10 odstotkov.

Ljudje so postali previdni, nekako se napoveduje zaostanek cen, se pravi, cene naj bi se korigirale, ali celo zaustavile. Če se bodo korigirale, vsi špekulirajo, da bodo mogoče cene nižje, sicer pa analitiki tega ne napovedujejo, vendar ljudje vseeno so malo previdni in čakajo, kaj se bo zgodilo.“

Nekateri kupci se po besedah Kravanje še vedno odločajo tudi za nakup nepremičnin čez mejo, zaradi nižjih cen na italijanski strani meje je zanimanje za nakup med slovenskimi iskalci nepremičnin konstantno.

Se pa tudi na ožjem Goriškem v bodoče napoveduje gradnja večjega števila stanovanj, kar bo precej olajšalo sedanjo situacijo s pomanjkanjem tovrstnih nepremičnin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down