Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Povezani z abonmajem SSG Trst

Gledališka abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča Trst v Gorici tudi letos na ogled ponuja šest predstav Slovenskega stalnega gladališča Trst in dva dogodka v izvedbi goriškega Kulturnega doma in Kulturnega centra Lojze Bratuž. Z geslom »Povezani?« letošnja sezona postavlja v odspredje pristne človeške stike in želi, da s pomočjo gledališča raziskujemo širša obzorja in iščemo bolj avtentične odnose v realnem življenju.

Povezani je nadvse primerno še posebej za naš Goriški prostor, ki se pripravlja za leto 2025, ko bosta obe mesti, Gorica in Nova Gorica, evropska prestolnica kulture. V tem trenutku mislim, da potrebujemo eno tako dodatno navezo in sem prepričan, da Slovensko stalno gledališče skupaj s Kulturnim domom v Gorici, pa Kulturnim centrom Lojze Bratuž, bosta znali opravljati svojo vlogo povezovalca še nadalje v tem našem zanimivem prostoru.

Pravi Igor Komel, ravnatelj Kulturnega doma v Gorici , ki v luči povezanosti obmejnih skupnosti izpostavlja folklorno plesno predstavo »Oj, Trigla moj dom«, ki bo v novembru, in dogaja.

Smatram vmesno, da se v našem prostoru tako Italijanov kot Furlanov predstavimo tudi z našo slovensko bogato folklorno dejavnostjo.

Vse abonmajske predstave bodo opremljene z italijanskimi nadnapisi in z možnostjo brezplačnega prevoza z avtobusom iz okolice Gorice. Prva predstava bo oktobra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down