Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Potrjeno: letalsko bombo v Novi Gorici bodo deaktivirali v nedeljo

Po sklenjenih dogovorih s pristojnimi službami na italijanski strani, je sedaj dokončno znan datum onesposobitve najdene letalske bombe ob železniški postaji v Novi Gorici, so sporočili iz novogoriške mestne občine.

Intervencija bo torej potekala to med 10. in predvidoma 14. uro. Pred začetkom, ki ga bo označil zvok sirene za nevarnost, bo potrebno izvesti popolno evakuacijo prebivalcev znotraj 400-metrskega pasu.

Po statističnih podatkih, ki jih imamo glede na objekte, je v krogu rumene cone, kot je bila označena na zemljevidu, 42 objektov, ki jih bo potrebno popolnoma izseliti. Na tem naj bi bilo prijavljenih 1142 ljudi.“

V nadaljnjih 200 metrih pa bo gibanje na prostem v času onesposobitve prepovedano.

Na italijanski strani so evakuacijski pas določili pri 600 metrih. O vseh postopkih bodo prebivalci vplivnega območja obveščeni s posebnimi obvestili, ki jih bodo prejeli v nabiralnike in prek medijev.

Začetek evakuacije bo v nedeljo, 23. julija 2023, ob 7. uri. Za vse, ki ne bodo imeli na voljo druge začasne namestitve, na primer pri sorodnikih, prijateljih ... bo urejeno posebno zbirno mesto v prostorih Mestne občine Nova Gorica. Več podrobnosti o intervenciji bodo pristojne službe podale jutri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down