Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Potrjeno: letalsko bombo v Novi Gorici bodo deaktivirali v nedeljo

Po sklenjenih dogovorih s pristojnimi službami na italijanski strani, je sedaj dokončno znan datum onesposobitve najdene letalske bombe ob železniški postaji v Novi Gorici, so sporočili iz novogoriške mestne občine.

Intervencija bo torej potekala to med 10. in predvidoma 14. uro. Pred začetkom, ki ga bo označil zvok sirene za nevarnost, bo potrebno izvesti popolno evakuacijo prebivalcev znotraj 400-metrskega pasu.

Po statističnih podatkih, ki jih imamo glede na objekte, je v krogu rumene cone, kot je bila označena na zemljevidu, 42 objektov, ki jih bo potrebno popolnoma izseliti. Na tem naj bi bilo prijavljenih 1142 ljudi.“

V nadaljnjih 200 metrih pa bo gibanje na prostem v času onesposobitve prepovedano.

Na italijanski strani so evakuacijski pas določili pri 600 metrih. O vseh postopkih bodo prebivalci vplivnega območja obveščeni s posebnimi obvestili, ki jih bodo prejeli v nabiralnike in prek medijev.

Začetek evakuacije bo v nedeljo, 23. julija 2023, ob 7. uri. Za vse, ki ne bodo imeli na voljo druge začasne namestitve, na primer pri sorodnikih, prijateljih ... bo urejeno posebno zbirno mesto v prostorih Mestne občine Nova Gorica. Več podrobnosti o intervenciji bodo pristojne službe podale jutri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down