Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pospešeno cepljenje tudi na Krasu, povsod povečan obseg brisov za PCR-test

Tudi zdravstveni domovi po regiji se v prihodnjih dneh pridružujejo vseslovenski akciji Dnevi cepljenja. V Novi Gorici bo tako cepilni center od jutri do sobote odprt med 8. in 20. uro.

Iz ZD Ajdovščina so včeraj sporočili, da zaradi izredno povečanega obsega PCR brisov do nadaljnjega ne izvajajo hitrega antigenskega testiranja. Se bodo pa kljub organizacijskim izzivom pridružili cepilni akciji, nam je povedal direktor Egon Stopar:

Danes pa ne cepijo. Hitro testiranje bodo ponovno izvajali, takoj ko bodo razmere dopuščale.

Kako obremenjeni so z jemanjem brisov za potrjevanje okužb s covidom-19, smo vprašali direktorico novogoriškega ZD Petro Kokoravec:

Dnevi cepljenja bodo ta teden tudi na Krasu. Direktorica ZD Sežana Ljubislava Škibin zlasti poziva starejše od 50 let.

V petek se bo v Sežani mogoče cepiti od 8. do 20. ure.

Odziv v prvi tovrstni akciji konec decembra je po oceni Škibinove presegel pričakovanja, saj so prvi dan cepili okrog 200 ljudi, skupaj med dnevi cepljenja pa 825, od tega 45 s prvim odmerkom. V soboto se bo v Sežani mogoče cepiti tudi proti gripi. Kako prilagajajo ostale programe covid potrebam?

ZD Tolmin bo v okviru akcije cepil jutri v Bovcu in Kobaridu, v petek in soboto pa v Tolminu. Na Dobrovem bo cepljenje na voljo v soboto med 9.00 in 12.00.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down