Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poskušali bodo znižati številke

Včeraj je bilo po podatkih NIJZ po državi potrjenih 3.344 novih okužb, pozitivnih je bilo skoraj 44 odstotkov testiranih. Na Goriškem so včeraj po podatkih NIJZ potrdili 130 novih okužb, na Obalno-kraškem 188.

Na šempetrskem covid oddelku še vedno narašča število bolnikov, danes se jih zdravi 47. Na akutnem oddelku je 40 bolnikov, 7 pa jih potrebuje intenzivno terapijo. Bitko s covidom je danes izgubila ena oseba, od začetka septembra, ko so ponovno odprli covidni oddelek, pa je umrlo 23 oseb.

Na Goriškem so včeraj, po podatkih NIJZ, potrdili 130 novih okužb, v Novi Gorici 42, v Tolminu 24, v Kobaridu 15 ter v občini Miren – Kostanjevica 10. Ker je bil tedenski prirast okužb na območju te občine več kot 100-odstoten, se je včeraj župan, Mauricij Humar, sestal s poveljnikom štaba civilne zaščite, Deanom Bizjakom. „Vzrok za porast okužb je lahko samo eden, ljudje so se družili, bile so počitnice in dopusti,“ ocenjuje Bizjak:

"Številke v naši občini niso zavidljive. So ene višjih v državi, zato smo se včeraj interventno sestali z županom in iskali rešitve. Poleg dodatnega ozaveščanja preko socialnih omrežjih, preko medijev, smo vstopili v stik z Zdravstvenim domom in skušamo, nekako po možnostih, da bi izpostavili po točkah v občini, testna mesta in pa še kateri drugi ukrep v nadalje, da bi lahko znižali številke."

V občini je sicer cepljenih dobrih 52 odstotkov cepljenih:

"Precepljenost v občini naši je dokaj nizka. Gibamo se v bližini 52 odstotkov polno cepljenih, se pravi, da smo še zmaraj na nizki ravni. Tako, da tudi tu pozivamo ljudi, pač, naj po svoji vesti in odločitvah sprejmejo ukrep, ki je najboljši."

Iz briške občine so sporočili, da bo od sobote, 13. novembra dalje, testiranje in cepljenje na Dobrovem, potekalo na novi lokaciji in sicer v poslovni coni Dobrovo, v bližini kmetijske trgovine Agraria. To soboto bo tako testiranje in cepljenje proti covid-19 s cepivom Pfizer, potekalo med 9. in 12. uro.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down