Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ponovno enotna karta za Kanin – Sella Neveo?

V Žabnicah blizu Trbiža je včeraj na pobudo občin Bovec in Trbiž potekalo srečanje predsednika vlade Janeza Janše, notranjega ministra Aleša Hojsa in poslanca Danijela Krivca s predsednikom Furlanije Julijske krajine Massimilianom Fedrigo ter podpredsednika sveta regije dežele, Stefanom Mazzolinijem.

Kot so pojasnili na bovški občini je šlo za neformalno srečanje, na katerem so med drugim spregovorili tudi o projektu Galeria di Bretto, kot je bil uradni naziv skupnega projekta bovške in trbiške občine za povezavo Rablja (Cave del Predil) na italijanski in Loga pod Mangartom na slovenski strani skozi rabeljski rudnik in „štoln“ v Logu pod Mangartom. Tako Janša kot Fedriga sta se zavzela za nadaljevanje aktivnosti za izvedbo zastavljenega projekta, s katerim na prvi kandidaturi na evropska sredstva - vodilni partner je bila občina Trbiž - na razpisu Interreg nista uspeli.

Govora pa je bilo tudi o čezmejnem smučišču Kanin-Sella Nevea, kjer so zaključili, da je nesmiselno omejevati prehode, saj imata Slovenija in dežela Furlanija Julijska krajina enake ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zato je Fedriga obljubil, da bo Promoturismu predlagal ponovno uvedbo enotne smučarske karte za obe smučišči, kot je to veljalo pred epidemijo.

Bovški župan Valter Mlekuž je Fedrigo ob zaključku srečanja povabil v Bovec, da bi si ogledal investicije v ceste na slovenski strani Predela, in da bi se seznanil z načrti in pomenom projekta povezave Rabeljskega rudnika z Logom pod Mangartom v turistične namene.

(Foto: Milan Štulc)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down