Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poma: gondolska žičnica na Kaninu lahko obratuje!

Na Kaninu se stvari premikajo, družba Sončni Kanin je včeraj zvečer s strani francoskega proizvajalca opreme Poma prejela pričakovani dopis, v katerem je navedeno, da ob upoštevanju protokola tehnično-vzdrževalnih del naprava lahko obratuje.

Spomnimo: v petek je inšpektor za infrastrukturo ustavil obratovanje naprave na podlagi dela iz poročila Pome, v katerem je bilo navedeno, da bi lahko bilo nekaj v zvezi z varnostjo obratovanja gondolske žičnice na Kaninu ogrožujočega. Na Kaninu so zato Pomo zaprosili za pojasnilo, ki so ga pričakovali iz dneva v dan.

Pojasnjuje Manuela Božič Badalič, direktorica družbe Sončni Kanin.

Poročilo dodaja še, da je za to, da je naprava varna za obratovanje oz. za podaljšano dovoljenje pristojen kontrolni organ v posamezni državi. V Sloveniji to med drugimi izvaja Zavod za gradbeništvo ZAG. Žičnica na Kaninu ima veljavno obratovalno dovoljenje do decembra.

Z namenom da bi ga pravočasno podaljšali, so v družbi Sončni Kanin že pred nekaj meseci naročili pregled in ga tudi plačali.

Devetindvajsetega septembra, se pravi minuli petek, pa so s strani ZAG-a dobili dokončno odpoved pregleda. Popoldan pa se je pri njih oglasil še inšpektor, ki je, kot omenjeno, na podlagi dela poročila Pome ocenil, da je žičnica nevarna. Obratovanje naprave je ustavil ob koncu delovnika. Direktorica Sončnega Kanina je inšpektorju dopis s Pome poslala včeraj zvečer.

Obenem pa direktorica dodaja še, da bo tudi ZAG ponovno pozvala, naj odobrijo ponovni termin pregleda gondolske žičnice na Kaninu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down