Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poletna novost: trikrat dnevno z avtobusom iz Posočja v Čedad

Avtobus Cedad Posocje
Slika je simbolična. | Foto: dom.it

Poletni čas že tradicionalno prinaša spremembe na področju izvajanja javnega potniškega prometa v Posočju, saj se osnovni ponudbi pridružijo številne lokalne povezave. Letos so pomembne tudi nove državne koncesije, ki so prinesle nekaj novosti. Izpostaviti je treba, da bosta do konca septembra 6x dnevno povezana Bovec in Kranjska gora, še tri dodatne povezave pa povezujejo Bovec in Trento.

Od 1. julija do konca avgusta pa v okviru projekta ADRIONCYCLETOUR 3-krat dnevno vozi avtobus tudi med Tolminom in Čedadom: ''Projekt je namenjen podpori kolesarskemu turizmu na obeh straneh meje oz. temu kraku jadransko-jonskega kolesarskega projekta, obenem pa tudi javnemu prevozu, ki ga vidimo kot hrbtenico oz. podporo kolesarskemu produktu. V tem smislu tudi letos v poletnem času izvajamo povezavo med Posočjem in Čedadom trikrat dnevno, zato da lahko kolesarji in ostali obiskovalci obiščejo obe strani te destinacije, ki je zanimiva za turizem v poletnem času,'' je dejal Miro Kristan iz Posoškega razvojnega centra.

Celoten seznam vseh sezonskih avtobusnih povezav je objavljen na spletni strani Zavoda za turizem Dolina Soče.

Številni ostali lokalni sezonski prevozi vozijo po podobnih voznih redih kot v preteklih letih. Poletni sezoni so se glede na zmogljivosti prilagodile tudi Slovenske železnice, ki na relaciji med Primorsko in Gorenjsko v zadnjih letih prepeljejo veliko kolesarskih turistov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down