Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

''Pokoronsko'' obdobje bo z vidika turizma težko dosegljivo

Na področju turizma bomo težko ujeli pokoronsko obdobje, ko je na račun turističnih bonov v državi letovalo rekordno število domačih turistov, ugotavljajo na Severno Primorski gospodarski zbornici Nova Gorica. Tuji turisti so se po njihovih podatkih v letošnjem letu vrnili v regijo in presegli število obiskov in nočitev iz rekordnega leta 2019.

„Tako je regijo v letošnjem letu v prvih desetih mesecih obiskalo 536.000 gostov, kar je za 1,8 odstotka več kot v istem obdobju lanskega leta,“ pravi Janja Kragelj Ličen, v. d. direktorice Severno Primorske gospodarske zbornice.

Med obiskovalci je 85 odstotkov tujih gostov. V prvih desetih mesecih letošnjega leta pa je regija zabeležila 1,3 milijona prenočitev, kar je za slab odstotek več kot v enakem obdobju lani. Razlogi za rast so po njenih besedah na eni strani večja potrošnja ter večja pripravljenost potrošnikov za potovanje v primerjavi z obdobjem takoj po covidu.

Katere občine v regiji so v letošnjem letu dosegle najboljše rezultate? „Po podatkih so se najbolje odrezale občine Miren Kostanjevica, po prihodih Ajdovščina in pa Vipava, po prenočitvah je tako najboljša Miren – Kostanjevica, Kanal in Vipava.“

So pa v regiji zabeležili manj nočitev v hotelih in kampih v primerjavi z lanskim letom, povečalo pa se je število nočitev v drugih nastanitvenih obratih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down