Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pobuda iz Gorice: na Goriškem gradu naj že leta 2024 plapolata tudi zastavi obeh mest

Goriski Grad Wikipedia

Predsednik Kulturnega doma v Gorici, Igor Komel in Andrea Bellavite, pisatelj in novinar iz Gorice, sta na novogoriškega in goriškega župana naslovila odprto pismo z naslednjo pobudo: Za Evropsko prestolnico kulture naj na Goriškem gradu plapolajo evropska zastava in zastavi obeh Goric.

Goriški grad je točka, ki krajinsko in simbolično veliko pomeni vsem Goričanom, tako iz Gorice kot tudi iz Nove Gorice, poudarjata podpisnika.

Po drugi strani pa se mi zdi tudi, da moramo leto 2025 na primeren način zabeležiti in ovrednotiti in zakaj ne z evropsko zastavo, ki bi plapolala na Goriškem gradu skupaj s prapori občine Gorica in Nova Gorica kot izraz novih časov oz. da prihajamo v leto 2025 ko bosta obe mesti prestolnica evropske kulture.“

Ta simbolna gesta bi bila dodatni pokazatelj povezave med Gorico in Novo Gorico v času, ki še preostaja do leta 2025, je prepričan Komel

„Težnja je, upam, da bosta oba župana pristopila in se zavzela ter izpeljala to zadevo,“

dodaja Igor Komel. Podpisnika odprtega pisma tudi spomnita, da je podobno zahtevo v preteklosti že sprejel nekdanji župan Ettore Romoli, predstavili pa so ji tudi nekateri goriški svetniki na enem od občinskih svetov že daljnega leta 2008, sta še zapisala.

Foto: wikipedia

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down