Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po vsej verjetnosti bo danes intervencija na Krasu zaključena

Stanje na obeh požariščih na Krasu je pod nadzorom. Kot je povedal vodja intervencije Simon Vendramin, žarišč skorajda ni več. Ponoči je bilo na terenu 15 gasilcev, tekom današnjega dne pa 10.

"Stanje na terenu je odlično, žarišč praktično na samem požarišču ni več, mogoče eno do dve dnevno. Tako da, tekom današnjega dne imamo sestanek, kjer bomo še pregledali in opravili dokončno oceno, po vsej verjetnosti lahko tudi danes potrdili in zaključili z intervencijo."

Od danes naprej bo nad požariščem izvajalo požarno stražo matično društvo v sklopu izvajanja požarne straže ob razglašeni veliki požarni ogroženosti naravnega okolja.

Za okolje so skrbeli sproti, nabralo se je okrog 80 m3 odpadkov

Začasni logistični center občine Miren - Kostanjevica v Opatjem selu je med svojim delovanje skrbel tudi za okolje, oziroma odstranjeval odpadke, plastenke in druga embalaža, ki so nastali na požarišču. Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite, Dean Bizjak

V času delovanja štaba, je do 28. julija, je enota civilne zaščite od vseh služb - gasilcev, policije, Slovenske vojske, tujih vojaških posadk, civilne zaščite, gozdarjev sekačev, reševalcev, enote NUS ter vseh vključenih domačinov - prostovoljcev sproti pobirala vse odpadke, ki so nastali zaradi intervencije, kot tudi ostale odpadke, ki so bili v naravi in praznila tudi koše za smeti okrog javnih objektov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down