Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po sadje in zelenjavo nekaj tednov pred stari mlin in pred Dom krajanov Ajdovščina

Potem ko so bila dela v načrtu že lani, se prihodnji teden pričenja prenova mestne tržnice. V času trajanja del, ki bodo trajala predvidoma tri mesece, se bodo obstoječi ponudniki pridelkov in prehrambnih izdelkov začasno preselili na druge lokacije.

Na občini so za 200.000 evrov vredno investicijo pridobila več kot dve tretjini sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Programa razvoja podeželja 2014–2020. Predvidena je prenova strojnih in elektroinstalacij, talnih oblog, zamenjava stavbnega pohištva in celotna prenova sanitarij. Namestili bodo dodatno pohištveno opremo, hladilnike in druge pripomočke za prodajo pridelkov in prehrambnih izdelkov ponudnikov iz Vipavske doline. „Tako da se veselimo te pridobitve za mesto in seveda tudi pridobitve, ki je bodo – prepričan sem – veseli prodajalci, kmetje in pa seveda potrošniki. V okviru projekta bomo spodbujali tudi same pridelovalce in potrošnike k temu, da kupujemo in proizvajamo lokalno.“

je povedal vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve, Janez Furlan. Tako bo poleg Rustjeve hiše, v bližini Lavričevega trga še en objekt dobil novo podobo. Občina je prenovo pripravila v sodelovanju s krajevno skupnostjo Ajdovščina ter Turističnim in kulturnim društvom Špajza.

V času trajanja del se bodo obstoječi ponudniki  pridelkov in prehrambnih izdelkov začasno preselili na drugo lokacijo. Sadje in zelenjavo bo moč kupiti pri starem mlinu, kjer se je uredilo skladiščno-prodajni prostor, lokalne dobrote pa pred Domom krajanov Ajdovščina, medtem ko se bo mlekomat prestavil pred Faladur. Kmečka tržnica bo ostala na isti lokaciji kot doslej, na Trgu prve slovenske vlade.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down