Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po nekajletnem zatišju se v Šempas vrača Festival oljčnega olja in vin

Festival Oljcnega Olja In Vin Sempas

Po nekajletnem zatišju se v Šempas ponovno vrača Festival oljčnega olja in vin. Odvijal se bo 21. in 22. aprila v dvorani v Šempasu, kjer bodo oljkarji in vinarji iz Slovenije in tujine imeli priložnost predstaviti svoja oljčna olja in vina.

Festival se je odvijal že več let, pomemben je bil za kraj Šempas, to je bila promocija kraja. Promocija je bila tudi za vinarje in oljkarje, ki so se predstavljali na tem festivalu. Tako da mislim, da je zelo pomembno, da se ga ponovno oživi, ker doprinese nek pomen kraju,“

o pomenu obujanja festivala vin in oljčnega olja v Šempasu – zadnja izvedba je potekala leta 2019 - pove Barbara Kante, vodja festivala. Pri organizaciji stavijo na preizkušen koncept preteklih let, ko so v središče pozornosti postavili vina in oljčna olja. „Poleg tega bomo pa imeli več delavnic na temo spajanja hrane z vinom in oljčnim oljem. Imeli bomo tudi znanega kuharja, Michelinovega nagrajenca Mitjo Humarja. Delavnice bodo potekale pod okriljem Dejane Baša, Saše Dravinca in Milene Bučar Miklavčič,“

našteva vodja festivala in dodaja, da bo poskrbljeno tudi za kulinariko. Oljkarji in vinarji, ki bi radi predstavili svoje izdelke, se lahko še prijavijo, dodaja Kante, ki pa obenem svetuje, naj to naredijo čim prej. Prijavnice so na voljo na spletni strani festivala.

Dogodek bo potekal dva dni, v nedeljo in ponedeljek. „Nedelja je bolj splošnega pomena, namenjena je vsem obiskovalcem. Ponedeljek je pa bolj namenjen za gostince, v miru bodo lahko pregledali vsa vina in pa oljčna olja in jih tudi degustirali,“

še dodaja Barbara Kante.


Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down