Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po 6 letih delovanja vrtojbenske čistilne narave potihnili pomisleki

Centralno čistilno napravo v Vrtojbi so uradno predali namenu 8. decembra 2015. Kljub številnim strahovom, da bo vplivala na okolico in bo zaradi smradu in hrupa motila prebivalce bližnje okolice, pa temu ni tako, pravi vodja investicijsko-razvojnega sektorja družbe Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica Mitja Gorjan.

Čistilna naprava celo izboljšuje kvaliteto okolja, zaradi nje so čistejši vodotoki v okolici. Prav tako ne povzroča nobenega smradu. Nekatere rešitve med gradnjo pa so celo omogočile, da stroški delovanja niso tako visoki kot bi lahko bili. Ena izmed pozitivnih rešitev je sušilnica komunalnega blata.

Prihranek na letni ravni je kar pol milijona, kar se seveda pozna tudi na nekoliko nižjih položnicah uporabnikov. Je pa potrebno vedno nekaj novega, slediti napredku in uvajati tudi nekatere novosti

Centralna čistilna naprava Nova Gorica ima kapaciteto 50.500 populacijskih enot, sušilnica komunalnega blata nekoliko več, vendar je namenjena le predelavi komunalnega blata iz petih občin na Goriškem, ki so povezane na to napravo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down