Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pljuča Nove Gorice ali mestno smetišče?

V Športnem in turističnem društvu Kromberk-Loke so opozorili na več črnih točk, kjer se nabirajo odpadki, zlasti ob Vodovodni poti in vhodu v mestni gozd Panovec s kromberške strani.

V februarju so, tako kot večkrat letno, pripravili čistilno akcijo in odstranili nastlano embalažo in drugo navlako, a je okolica znova onesnažena, zato si želijo trajnih rešitev, je odgovorne pozval podpredsednik društva Miloš Grilanc.

Na mestni občini odgovarjajo, da so koncesionarju naročili, da ustrezno ukrepa in smeti odstrani. „Glede Vodovodne poti pa bo stanje veliko boljše, ko bo zgrajena nova cesta. Trenutno je že v pripravi projektna naloga, čemur bo sledilo projektiranje ceste,“ so še sporočili.

In kaj pravita koncesionarja za urejanje in čiščenje javnih površin? Uroš Rosa, vodja poslovne enote vzdrževanje komunalnih objektov v Komunali Nova Gorica, je pojasnil:

Drugi koncesionar, invalidsko podjetje Želva, pa je odgovorilo, da omenjena zemljišča niso predmet njihove koncesijske pogodbe z novogoriško občino, v skladu s katero sicer opravljajo vse storitve strokovno in vestno ter o izvedenih aktivnostih redno poročajo in posredujejo dnevni plan dela.

Društvo je problematiko onesnaženega Panovca naslovilo tudi na Javni zavod za šport Nova Gorica, a je direktorica Aleksandra Fortin poudarila:

Kje torej vidita rešitev Grilanc in Rosa?

Na Želvi prav tako vidijo dolgoročnejšo rešitev v povečanju frekvence in obsega čiščenja, predvsem pa v ozaveščanju ljudi o odgovornem odnosu do okolja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down