Pivka Perutninarstvo je v kromberški obrat doslej vložila 4 milijone evrov

Družba Pivka Perutninarstvo je v zadnjih dveh letih v svoj obrat v nekdanjih proizvodnih prostorih Mipa v Kromberku vložila štiri milijone evrov. Obrat po nakupu v letu 2018 nenehno posodabljajo, je povedal predsednik uprave Pivke Perutninarstvo Janez Rebec.
„V Kromberk smo izvedli veliko vlaganj, preselili smo en del linije za pečenje, od tukaj in tam dogradili tam naredili praktično nove prostore, v bivši klavnici, goveji in svinjski, smo jo komplet prenovili in inštalirali linijo za pečenje piščančjega mesa.“
Tudi v prihodnje se bodo trudili in posodabljali proizvodnjo, kar bo pripomoglo tudi k boljšemu delu , višjemu zadovoljstvu zaposlenih in kvalitetnejšim izdelkom. V Kromberku jih je trenutno zaposlenih okrog 100, večina jih prihaja iz lokalnega okolja. Zadovoljni so tudi z delom njihovega podjetja Kras Sežana.
„Kras je pa del sestrske družbe, pa mislim, da tudi uspešno posluje, mi smo povezani pač preko Kromberka. Na lokaciji Kromberk se proizvajajo kuhani pršuti, pečeni pršuti pa barjen program, ki ga Kras prodaja, tako da mislim, da kar uspešno posluje že kar nekaj let.“
Investicije so še posebej v prehrambeni industriji nujno potrebne, je še poudaril Rebec. „Investicije so potrebne, da lahko sploh držimo ritem, vemo, da so razmere na trgu zaostrene, da stroški, predvsem delovne sile, pa energentov, surovin naraščajo in če nisi optimiziran, kar se tiče opreme, potem enostavno ne moreš več sodelovati v tej bitki in mislim, da na ta način si pač zagotavljamo, da smo pripravljeni in konkurenčni z ostalimi podjetji v regiji.“
Velike prenove je bil sicer deležen obrat za predelavo piščančjega mesa v Kalu pri Pivki, v katerega so v zadnjih dveh letih vložili deset milijonov evrov. V petek so ga slovesno predali v uporabo.


