Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pipistrel se širi in zaposluje

Ajdovsko podjetje Pipistrel, ki je po lanski prodaji postalo del ameriške korporacije Textron, je v dobrem letu dni po prevzemu zaposlilo 40 odstotkov novih sodelavcev.

''Imamo res zelo veliko novih ljudi. Mislim, da zelo veliko pomeni znamka Pipistrel. Ljudje so željni in veseli delati pri nas, kjer vidijo prihodnost, kjer se razvijajo novi produkti in kjer je prihodnost zapisana v električnih pogonih. Črpamo jih z vsega sveta, še vedno imamo največji del slovenske populacije (70% - 80%), ostali so tujci. Trenutno dobivamo tudi ljudi iz Indije, prihajajo tudi prvi iz Peruja v oktobru,'' je povedala vodja kadrovske službe Tanja Harej.

Proizvodna dejavnost ajdovskega proizvajalca ultralahkih letal poteka trenutno na treh lokacijah - največja je v Ajdovščini, v italijanski Gorici je trenutno 48 zaposlenih, nekaj jih je tudi v Vipavi.

Prav lokacijo v Gorici bodo prihodnje leto širili - v prvem nadstropju sedanje stavbe bodo uredili pisarniške prostore, dogradili pa bodo novo stavbo za proizvodne namene v velikosti 4000 kvadratnih metrov, je zaupal izvršni direktor Pipistrela Gabriel Massey: ''V prvi vrsti je razvoj usmerjen v kadre, v razvoj osebja in da se potem razvijejo novi programi v trajnostni aviaciji. Veliko razvoja se potem polaga na infrastrukturo, se pravi v stavbo, v orodja in takšne stvari, ki jih pač potrebujemo za razvoj v delu.''

V Gorici naj bi poleg modela Panthera začeli izdelovati tudi nov model letal. To bodo brezpilotna transportna letala, ki bodo lahko letela do 300 kilometrov daleč in prepeljala okrog 300 kilogramov tovora. V Pipistrelu sicer letno proizvedejo 150 letal različnih modelov, največ jih trenutno prodajo na ameriški celini.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down