Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pihalni orkester Vrhpolje se je zavihtel na koncertni nivo slovenskega godbeništva

Pihalni Orkester Vrhpolje, April 2024

Pihalni orkester Vrhpolje je na sobotnem tekmovanju Zveze slovenskih godb postal absolutni zmagovalec tekmovanja v 1., to je najvišji težavnostni stopnji. 70-članski sestav je navdušil mednarodno žirijo, ki je nastop ocenila z dobrimi 99 odstotki vseh možnih točk. Poleg tega jih je žirija nagradila še s posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Za Pihalni orkester Vrhpolje je to največji dosežek v 22-letni zgodovini obstoja, poudarja dirigent Matjaž Meden: „To je zgodovinski trenutek za Pihalni orkester Vrhpolje. Uvrstili smo se v koncertni nivo slovenskega godbeništva, kar je res krasen rezultat in nagrada za vse vloženo delo. Tako da ja, smo izredno izredno ponosni in veseli.“

Zmage je Pihalni orkester začel nizati leta 2013, ko je za taktirko poprijel dirigent Meden, ki poudarja, da vodi orkester, ki ga sestavljajo predvsem mladi člani.

En del uspeha so točke, in to tekmovalni pristop, največji uspeh pa je to, da uspemo združevati tako število mladih in predvsem, da jih druži prijateljstvo, ljubezen do glasbe, do kreativnega ustvarjanja oziroma enotni cilji po kreativnem ustvarjanju oziroma preživljanju prostega časa kar naš orkester definitivno je.“

Orkester v kratkem čakajo še številni promenadni nastopi, prvomajska budnica, izvedba glasbene matineje, konec junija pa še tradicionalni poletni koncert ter nastop na koncertu skupine Balkan Boys v Vipavi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down