Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

PGD Bovec praznuje 120-letnico delovanja

Foto: Facebook/Gasilska zveza Bovec

Prostovoljno gasilsko društvo Bovec letos praznuje 120 let delovanja. Ustanovljeno je bilo 23. septembra leta 1903 takoj po velikem požaru v Bovcu, čeprav so bile intervencije na tistem območju omenjene že veliko prej.

V zadnjem času so bovški gasilci posredovali večinoma v bližnjih krajih: ''Bile so vremenske ujme, predvsem veter je v juliju povzročil kar nekaj škode na objektih in je bilo potrebno odpirati ceste, rešili smo skupino tabornikov z območja Čezsoče, drugače pa smo bolj posredovali drugje - na Goriškem, kjer je veter prav tako uničeval, in potem na Koroškem ob sanaciji po poplavah,'' je povedal predsednik Matjaž Černuta.

Praznovanje častitljivega jubileja je potekalo po standardnem gasilskem protokolu ''z gasilsko parado, bil je krajši slavnostni nagovor, zbrani gasilci in gasilke so se nato zabavali ob glasbi skupine Roka Žlindre.''

Predsednik si želi, da bi društvo, ki šteje nekaj več kot 100 članov, uspešno delovalo še dolga leta: ''Predvsem si želimo čim manj tragičnih dogodkov in zahtevnih intervencij, da bi se časi umirili na tak ali drugačen način.''

Za zaključek se je Černuta zahvalil občanom, skupnosti in bližnjim za vso podporo, ki jo nudijo gasilcem ob vseh intervencijah, tudi takrat, če slednje niso uspešne.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down