Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pešpot do Pal, brv, mestna plaža,... Ajdovščina ureja zeleni pas mesta

Sturski Ajd

Območje Hublja in Lokavščka, od Pal do avtoceste, želi občina Ajdovščina urediti in obogatiti z novimi vsebinami. V tem sklopu naj bi vendarle zgradili tudi brv med Šturskim parkom in poslovno - stanovanjsko sosesko C2, o kateri je bilo že večkrat govora.

V delu je projektna naloga, nekaj rešitev je sicer že umeščenih v prostor, med drugim tudi brv, ki so jo v to območje poskušali že v preteklosti umestiti. Janez Furlan, vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve se nadeja, da bo tokrat projekt uspešno zaključen. Kdaj, je še težko natančno napovedati: „Brv je bila že v preteklosti umeščena na območje med star, glavni most čez reko Hubelj in dol vodno proti C2, na območju Šturskega parka. Točno mikrolokacijo bo določil projektant, skozi vse načrtovalske faze: od idejne zasnove, do potem projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja in izvedbenih projektov.“

Vsebinsko je že umeščena tudi pešpot ob reki Hubelj, ki se trenutno zaključuje ob novem stanovanjskem kompleksu: „Želja je, da se jo poskuša potegniti do Pal, vse ostalo pa je skozi javno naročilo podan skozi javno naročilo izziv projektantom, da s celostnim pogledom na vodotok Hublja in sotočja z Lokavščkom, in pa Lokavšček do Ulice Quilliano, preverijo, kaj bi se dalo urediti.“

Zeleni pas mesta bo z oživitvijo in ureditvijo ponujal zelene površine za rekreacijo in druženje ob vodi, med prvimi bo na vrsti ureditev pešpoti do Pal, sledi izgradnja brvi, v načrtu pa je tudi ureditev pešpoti od Šturskega parka do obvoznice z razširitvijo regijske kolesarske poti.

Finančni vir občina črpa iz 750.000 evrov vrednega projekta Grennat: Zelena infrastruktura in omrežje za trajnostni čezmejni razvoj Natura 2000 iz programa Interreg Italija – Slovenija 2021-2027.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down