Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pat pozicija na konstitutivni seji v Bovcu

Na četrtkovi konsitutivni seji se 12-članski sestav bovškega občinskega sveta ni mogel zediniti glede imenovanja komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Spomnimo, da se je zapletlo že takoj po tem, ko je v prvem krogu zmagal dosedanji župan Valter Mlekuž, saj je drugouvrščeni, Kristjan Omerović z Liste za Posočje- Bovec podal vlogo za ponovno štetje. Predlog je zavrnila občinska volilna komisija. Na četrtkovi konsitutivni seji pa se 12-članski sestav ni mogel zediniti okrog imenovanja komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. „Vedno je bila praksa, da je bil z vsake liste po eden v tej komisiji, oni so zahtevali dva, se spomnim, da smo pred 4 in 8 leti, ko sem imel večino, vedno pristali, da je bila komisija zastopana z enim članom. Samo upam, da se to ne bo nadaljevalo in da bomo pri samem proračunu in pri drugih projektih sodelovali drugače.“

je zaplet komentiral župan Mlekuž. Za prvi predlog Županove liste in Liste Naša dolina naš dom, da bi vsaka stranka oziroma lista imela po enega predstavnika, je glasovalo 6 svetnikov za, 6 proti. Prav tak pa je bil tudi izid glasovanja o drugem predlogu, ki ga je podala relativna zmagovalka v občinskem svetu s 5 svetniki - Lista za Posočje-Bovec, kjer pa so ocenili, da bi jim morala v 5-članski mandatni komisiji pripasti 2 stolčka. Županova lista – Gradimo Bovško naprej ima 3 svetnike v novem mandatu, po 2 SDS, SD in Naša dolina naš dom, pa po enega.

Mlekuž je še pojasnil, da se je pogovovarjal z vsemi strankami in listami: „Imel sem občutek, da bi se dalo sodelovati z nekaterimi, nekateri so strogo proti, niti ne vem zakaj, verjamem, da bodo spoznali, da to ne pelje nikamor.“

Svetnik Jurij Žurej, Lista za Posočje-Bovec, je po pat poziciji predlagal prekinitev seje, da se v najkrajšem času predstavniki list in strank sestanejo in dogovorijo o vseh delovnih telesih in na nadaljevanju prve redne seje, ki bo 19. decembra ponovno glasujejo o predlogih za sestavo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Svetniki so njegov predlog potrdili.

(Foto: Milan Štulc)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down