Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Parcele na Šentviški planoti bodo namenjene mladim

Sentviska Planota
Foto: Facebook/Šentviška planota

Občina Tolmin želi s prodajo parcel za gradnjo hiš mlade obdržati na Šentviški Planoti. Tam bodo dobili 11 parcel za gradnjo, s ciljem, da bi gradile mlade družine in da se mladi ne bi odseljevali.

''Prostorski akt, ki na tem območju omogoča stanovanjsko pozidavo, je bil sprejet že leta 2017, medtem ko smo v zadnjem letu zadevi dali prioritetno obravnavo, saj projekt združuje 2 ključna razvojna cilja naše občine. To sta zagotoviti zadostno število stanovanj in parcel za stanovanjsko gradnjo ter hkrati skrbeti za razvoj podeželja. Na ta način želimo obrniti negativne demografske trende in hkrati poskrbeti za uravnotežen razvoj celotne občine,'' je dejal tolminski župan Alen Červ in dodal, da parcele nikakor ne bodo namenjene turizmu ali naložbenim investicijam.

Najprej bodo na občini poskrbeli za komunalno ureditev naselja, za katero ima občina 300.000 evrov in ki se bo začela takoj po novem letu, parcele pa bodo ponudili predvidoma še pred naslednjim poletjem: ''Sam OPPN obsega 10 parcel, še eno pa smo tekom odkupov zemljišč naknadno zagotovili, tako da bomo v prodajo lansirali 11 parcel. Točnih izmer posameznih parcel še nimamo, ampak mislim, da se ne bom veliko zlagal, če rečem, da so posamezne parcele velike nekje med 800 in 1000 kvadratnimi metri. Glede na to, da je občina od nekdanjega domačina pridobila to zemljišče po zelo ugodni ceni, lahko zagotovim, da bodo tudi prodajne cene zelo razumne in ne bodo zastavljene tržno.''

Ker bo parcel verjetno več, kot je potreb med mladimi na sami Šentviški planoti, bodo gradnjo novega doma z veseljem omogočili tudi interesentom z drugih delov tolminske občine ali takšnim, ki bi se tja radi priselili. Kot poudarjajo tako na občini kot na planoti, je ključnega pomena, da preprečijo špekulacije in prekupčevanje omenjenih parcel.

Enako naj bi veljalo za Žabče pri Tolminu, kjer bo prav tako predvidoma sredi prihodnjega leta takšnih parcel na voljo kar 15.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down