Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Osma izvedba ultra traila tokrat v Ajdovščini, zaznamovala bo tudi občinski praznik

V Ajdovščini potekajo še zadnje priprave na 8. mednarodni dogodek Ultra trail Vipavska dolina. Organizatorji pričakujejo 1.800 tekmovalcev iz 36 držav, ki se bodo na tekaško preizkušnjo podali prav na občinski praznik, v petek 5. maja z Lavričevega trga.

Izvedba bo, kar se tiče števila tekmovalcev rekordna, pravi Boštjan Mikuž, direktor prireditve, posebnost letošnje izvedbe pa je:

Glavno dogajanje smo preselili iz Vipave v Ajdovščino, pred Športni center Police. To je zagotovo posebnost in tudi sprememba ultra traila – iz preteklih nekrožnih izvedb je letos prvič ultra trail krožen.“

To pomeni, da se bo vseh sedem tekmovalnih tekov začelo in končalo v Ajdovščini. Letošnja novost je tudi večerni Castra City Run, gre za 10-kilometrski tek okoli Ajdovščine.

Poskrbeli so tudi za netekmovalce oz. za pohodnike in kulinarične navdušence.

Za netekmovalce pripravljamo že drugič zapovrstjo pohod Obelix med vinogradi. To bo potekalo v soboto ob 10. uri izpred Športnega centra Police se bo skupina pohodnikov pod vodstvom planisnkega vodnika odpravila proti Vipavskemu Križu.“

V spremljevalni program letošnjega Ultra traila Vipavska dolina se vključuje 350 prostovoljcev, pri izvedbi sodeluje šest občin na Goriškem, na italijanski strani meje pa tudi občina Gorica. Sejemsko dogajanje se sicer začenja že jutri v Športnem centru Police Ajdovščina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down