Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

ORA Krasa in Brkinov z novim vodstvom po več sodelovanja in povezovanja znotraj regije

Karmen Rodman Ora

Območna razvojna agencija ORA Krasa in Brkinov kot ključna regionalna agencija s povezovalno vlogo za deležnike, ki generirajo razvoj na Krasu in v Brkinih, ima novo vodstvo. Vodenje agencije je z junijem prevzela Karmen Rodman s skoraj 30-letnimi delovnimi izkušnjami s področja strateškega managementa, podjetništva, vodenja zaposlenih, managementa kakovosti ter strateškega in operativnega trženja.

''Območno razvojno agencijo Krasa in Brkinov vidim kot neizmerno priložnost za povezovanje različnih strateških deležnikov, za sodelovanje, razvijanje različnih novih turističnih produktov pa tudi za širši regionalni razvoj. Predvsem pa z novim duhom, ki govori o kontinuiranem sodelovanju, o konstruktivnem sodelovanju in pa ciljno usmerjenem povezovanju,'' je povedala Rodmanova.

Namreč, matični Kras je že tako razdeljen na slovensko in italijansko stran, na slovenski strani pa obstajajo številni perspektivni ponudniki in potencialno donosne destinacije, ki trenutno pišejo vsak svojo zgodbo, cilj pa jih bo s skupnim sodelovanjem čim bolj približati med seboj.

Ora Krasa In Brkinov

''Za širše povezovanje v regiji je vsekakor prva in zelo pomembna naloga ustanovitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS), ki bo zelo močno povezoval Italijo in Slovenijo na območju matičnega Krasa. Razmišljamo tudi o sodelovanju s sosednjimi regijami kot prioritetnimi regijami, vključno z istrsko regijo in Zelenim Krasom, če govorimo o notranjsko-primorski regiji. Vsekakor pa že znotraj same regije imamo veliko akterjev, ki jih je prednostno potrebno povezati in ustvariti prioritete, po katerih bomo peljali to zgodbo,'' dodaja nova direktorica.

Župani vseh 4 kraško-brkinskih občin so zadovoljni, da je agencija dokaj hitro dobila novo direktorico, sežanski Andrej Sila pa je v imenu ostalih razkril, da v Rodmanovo polagajo precej upov in imajo velika pričakovanja: ''Veseli nas, da smo dobili kader, ki prihaja iz podjetništva, in da imamo direktorico, v katero verjamemo, da bo s svojimi izkušnjami, ki jih ima na tem področju, in s strani inovativnih pristopov oz. z novimi idejami nadgradila vso to poslanstvo, ki se je do sedaj izvajalo na področju ORE, ne samo v turizmu, ampak tudi na ostalih področjih. Nenazadnje je bila ORA ustanovljena tudi za promocijo in izvajanje ukrepov na področju razvoja gospodarstva, kulturne dediščine in ostalih programskih zadev, tudi širšega dogajanja javnega pomena v vseh 4 občinah.''

Za konec doda, da je velika želja kraško-brkinsko destinacijo po prepoznavnosti nadgraditi do te mere, da postane vodilna destinacija v Republiki Sloveniji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down