Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Odraslim lajšajo pot do dodatnega izobraževanja

Lung

Na Ljudski univerzi Nova Gorica so te dni zabeležili 20, obletnico informativno - svetovalne dejavnosti izobraževanja odraslih ISIO. V Sloveniji deluje 17 takšnih središč, novogoriško je edino na severnem Primorskem.

„To je bilo nekaj popolnoma novega v našem okolju“, se začetkov spominja direktorica Ljudske univerze Nova Gorica, Nada Uršič Debeljak:

Vključevanje v dodatno izobraževanje pa ima, poleg dodatnih karierni priložnostih, tudi vpliv na osebnostno rast in samozavest posameznika. V obdobju dvajsetih let so se n LUNG, z namenom neprekinjenega zagotavljanja svetovanja, prijavljali na različne razpise in projekte.

V letu 2021 je na podlagi ustreznega zakona začela z delovanjem javna mreža, znotraj katere je svetovanje tudi stabilno financirano. To pa je danes, ko se potrebe po znanju, kompetencah zelo hitro razvijajo, velikega pomena za ljudi, da se lahko na svetovalno središče ISIO obrnejo po nasvet in informacije. Brez stalnega dodatnega izobraževanja namreč dandanes ni več možno graditi poklicne poti, še zaključuje Nada Uršič Debeljak.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down