Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Odprte prijave na Start up izziv Brda: naslavljajo pomanjkljivosti na področju gostinske ponudbe, mobilnosti in presežka hrane.

V Brdih bodo podjetniške ideje mladih kovali že takoj v začetku letošnjega leta. Od 13. do 15. januarja bo namreč v Mladinskem centru Brda potekal že drugi Start up izziv, ki ga organizira Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda v sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom in Mladinskim svetom Brda. Konec decembra so že odprli prijave in razpisali teme.

»Tudi skozi pripravo strategije za trajnostni razvoj turizma smo se dotaknili določenih pomanjkljivosti v naši občini in v skladu s tem, pa seveda v pogovoru z Mladinskim svetom Občine Brda, smo zastavili tri razpisane tematike. Ena se dotika področja gostinstva v Brdih, druga področja mobilnosti, tretja pa kam z presežki sadja in zelenjave,«

pojasnjuje direktorica zavoda Tina Novak Samec, ki dodaja, da je na voljo tudi prosta tema. Poslovne ideje bodo udeleženci razvijali s pomočjo izkušenih mentorjev Primorskega tehnološkega parka. Start up izziv financira ZTKMŠ Brda, za udeležence pa je brezplačno.

»Naučijo se seveda najprej opraviti eno hitro analizo trga, pripravijo neke vrste terminski, marketinški, akcijski in pa finančni načrt. Ukvarjajo se tudi s tem, kako svojo idejo potem predstaviti, promovirati.«

Prva izvedba je v Mladinski center pritegnila ciljno skupino dijakov in študentov, ki so bili predhodno manj številčni obiskovalci centra, zato je bila Novak Samčeva zadovoljna že s prvo izvedbo dogodka, V letošnjem letu pričakuje ravno tako zanimive zamisli in številčno udeležbo.

»Saj smo se tudi v pogovoru in sodelovanjem s Primorskim tehnološkim parkom odločili, da bomo povabili k sodelovanju ne samo Brice, ampak mlade tudi iz naše okolice. Se pravi, da se naši mladi podružijo s sovrstniki tudi iz drugih krajev. Seveda bodo pa vsi naslavljali ideje in tematike, ki se tičejo naše občine.«

Letošnji Start up izziv je, še zaključuje Novak Samčeva, organiziran v začetku leta z namenom, da se bo lahko najboljša poslovna ideja uvrstila tudi v letošnji natečaj POPRI. Sicer pa je briški start up izziv prvi, ki ga Primorski tehnološki park organizira izven sedeža parka.

Foto: Facebook Mladinski center Brda

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down