Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Odgovorno smo se odločili, da Martinovo v Brdih odpovemo!"

Martinovanja v Brdih tudi letos ne bo. Zakaj so občina, Zavod TKMŠ Brda, CZ in Klet Brda sprejeli tako odločitev, je pojasnil župan Franc Mužič, ki je danes sklical občinski štab CZ in spomnil, da so že dvakrat odpovedali tudi praznik češenj:

"Prav tako smo se tudi zdaj že v drugo odločili tudi za Martinovanje, da se ga odpove. Zaradi razmer, s to epidemiološko sliko vemo, da je katastrofalna."

V Brdih so v oktobru potrdili 94 novih okužb s covidom-19, v septembru pa 130, vse odmerke cepiva je medtem prejelo le slabih 54 odstotkov oz. nekaj več kot 3000 občanov. „To je premalo, da bi se lahko vsi občani in obiskovalci počutili varno,“ dodaja Mužič.

"Kljub temu, da ni razglašena na državnem nivoju neka epidemija. Mi smo se odgovorno odločili. In predlagamo, ker so mi dali vedeti tudi, da sklepa ne moremo sprejeti, ampak sigurno, da smo kot štab civilne zaščite predlagali, da se vsem tem množičnih prireditev v okviru Martinovanja odpovemo."

V Šmartnem je bilo sicer prijavljenih več kot 20 vinarjev, ki so nameravali sodelovati na tradicionalnem martinovanju, a tega torej letos ne bo.

"Na žalost ne moremo tvegati takih srečanj. Vsekakor bomo potem v neki drugi obliki skušali te stvari nadoknaditi v smislu promoviranja, preselitve, take so pač razmere."

(Foto: Damijan Simčič Zoso, utrinek s preteklega martinovanja)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down