Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

"Odgovorno smo se odločili, da Martinovo v Brdih odpovemo!"

Martinovanja v Brdih tudi letos ne bo. Zakaj so občina, Zavod TKMŠ Brda, CZ in Klet Brda sprejeli tako odločitev, je pojasnil župan Franc Mužič, ki je danes sklical občinski štab CZ in spomnil, da so že dvakrat odpovedali tudi praznik češenj:

"Prav tako smo se tudi zdaj že v drugo odločili tudi za Martinovanje, da se ga odpove. Zaradi razmer, s to epidemiološko sliko vemo, da je katastrofalna."

V Brdih so v oktobru potrdili 94 novih okužb s covidom-19, v septembru pa 130, vse odmerke cepiva je medtem prejelo le slabih 54 odstotkov oz. nekaj več kot 3000 občanov. „To je premalo, da bi se lahko vsi občani in obiskovalci počutili varno,“ dodaja Mužič.

"Kljub temu, da ni razglašena na državnem nivoju neka epidemija. Mi smo se odgovorno odločili. In predlagamo, ker so mi dali vedeti tudi, da sklepa ne moremo sprejeti, ampak sigurno, da smo kot štab civilne zaščite predlagali, da se vsem tem množičnih prireditev v okviru Martinovanja odpovemo."

V Šmartnem je bilo sicer prijavljenih več kot 20 vinarjev, ki so nameravali sodelovati na tradicionalnem martinovanju, a tega torej letos ne bo.

"Na žalost ne moremo tvegati takih srečanj. Vsekakor bomo potem v neki drugi obliki skušali te stvari nadoknaditi v smislu promoviranja, preselitve, take so pač razmere."

(Foto: Damijan Simčič Zoso, utrinek s preteklega martinovanja)

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down