Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Od konca septembra ne sme učiti, grozi mu odpoved

Bodo učitelja športne vzgoje na briški osnovni šoli odpustili, ker ne nosi maske?

„Kot popolnoma zdravemu človeku mi ni dovoljeno opravljati svojega dela, ker živimo v času brezumnih ukrepov,“ pravi učitelje športne vzgoje, Sandi Valentinčič, ki je pred odpovedjo delovnega razmerja na dobrovski osnovni šoli. Tam je konec septembra dobil prepoved opravljanja dela, ko je po obisku inšpekcije dobil kazen zaradi nenošenja maske, šola pa je izrekla opomin pred odpovedjo zaposlitvijo, ker ne nosi maske in ne želi dokazovati izpolnjevanja pogojev PCT.

Nadaljeval bo po pravni poti, pomaga mu sindikat ZVIZ Sonce in posamezniki, med drugim iz Iniciative SvoboDA, ki so organizirali srečanje, nekateri so ga tudi podprli na Bevkom trgu. Valentinčič ocenjuje, da gre s strani šole za kršenje zakonodaje in grobe posege v človekove temeljne pravice, tako je, kot pravi, testiranje opravljal, a ker gre za osebne (zdravstvene) podatke, jih lahko deli le s svojim osebnim zdravnikom. In kaj odgovarjajo na šoli? V.d ravnatelja Uroš Kobal nas je usmeril na šolskega odvetnika Sebastjana Kerčmarja, ki pa je le na kratko pojasnil

Sedaj je, kot je pojasnil Kerčmar, po zakonu na potezi ravnatelj, ki ima tri možnosti: lahko se odloči za pisno opozorilo, redno odpoved ali ustavi postopek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down