Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Od jutri nov režim potrjevanja okužb. Kako do zdravnika v Novi Gorici?

Zaradi zelo velikega števila covidnih okužb in preseženih kapacitet mikrobioloških laboratorijev veljajo od jutri nova navodila glede ugotavljanja okužbe covid. V kolikor je oseba pozitivna na covid na hitrem testu pri pooblaščenem izvajalcu, tega ni treba potrjevati s PCR-metodo. Na podlagi pozitivnega hitrega testa se oseba umakne v izolacijo, v kateri ostane vsaj sedem dni. Če je sedmi dan hitri test negativen, se izolacija zaključi.

Osebni zdravniki bodo paciente lahko še vedno napotili na PCR-test po lastni presoji iz strokovnih razlogov, ko bi izvid PCR lahko pomembno vplival na potek zdravljenja. Vodja zdravstvene nege v ZD Nova Gorica Mojca Vidic:

Tako kot danes bo tudi jutri in v četrtek cepilni center v Novi Gorici zaprt, nenaročene pa bodo proti covidu, in prav tako proti gripi, cepili v sredo in petek.

Tudi na covid oddelku v Šempetru imajo polne roke dela, saj zdravijo 44 pacientov, dva sta danes umrla. Rdečo cono so včeraj vzpostavili v Bolnišnici Sežana, kjer so v posebni sobi izolirani trije bolniki, ponovno odprtje covid oddelka, ki so ga zaprli pred božičem, pa po besedah direktorice Silvane Šonc zaenkrat ni predvideno.

V goriški regiji je bilo včeraj potrjenih 299 okužb, kar je najmanj v zadnjih dveh tednih, izstopa tokrat ajdovska občina, od koder je bila včeraj polovica vseh pozitivnih testov v regiji, sledi Nova Gorica s 40 novimi primeri. V obalno-kraški regiji se je število dnevnih okužb včeraj prepolovilo na 257.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down