Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica kljub stavki posluje zelo dobro

Šempetrska bolnišnica kljub vsem težavam, ki jih trenutno tarejo, posluje pozitivno. Svet zavoda se je včeraj seznanil z rezultati poslovanja v prvih treh, oziroma štirih mesecih letošnjega leta.

Bolnišnica je v tem obdobju pridelala 777.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki, je povedala predsednica sveta zavoda Alenka Kolar: „Bolnišnica kljub stavki, kljub temu, kar se trenutno dogaja, uspešno posluje.“

Glede odhoda petih kirurgov iz bolnišnice niso posebej govorili: „Pač, bolnišnica išče rešitve. Moram pa osebno poudariti, da dokler ne bomo imeli sistema, da nagradimo dobre in kaznujemo slabe, se nam bo to dogajalo.“

Čakalne vrste se nekoliko podaljšujejo: „ Nekaj na račun stavke, ker je manj ambulant, dobri so v diagnostiki, kjer naredijo vse, kar je potrebno narediti. Prvi pregledi so se nekoliko povečali. Kar je presenetljivo, ker očitno zdravniki na primarni ravni ne stavkajo in napotujejo ljudi v bolnišnice. Tudi centralno se dviguje število napotnic, to je prav zanimiva stavka,“ je pomeniljivo dodala Kolarjeva.

Včeraj so obenem podaljšali mandat vršilcu dolžnosti strokovnega direktorja, Eriku Sedevčiču, za dodatnih 6 mesecev, saj Jasna Humar ostaja na Ministrstvu za zdravje kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo še šest mesece, kar je tudi največ, nato pa bo padla odločitev, ali se vrne v Šempeter ali ostaja na ministrstvu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down