Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Obvoznica Bazara: ''Treba bo preučiti načine za varno vključevanje vseh udeležencev''

Bazara Krozno
Foto: GINEX International

Izgradnja obvoznice med sosesko Bazara v Šempetru pri Gorici in Volčjo Drago je državna investicija, ki jo vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Gre za predvideno državno cesto, s katero bi poleg pretočnosti vozil poskrbeli tudi za večjo varnost, nam pove župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk: ''Z njo bi se izognili kar trem križanjem z železnico - dvema izvennivojskima in enemu nivojskemu, eno križanje je v naši občini, dve pa sta v sosednji Občini Renče-Vogrsko.''

Trasa je že znana. Predvidena je po sedajšnji po sedajšnji občinski javni poti, ki poteka vzporedno z železnico. Zdajšnja državna cesta skozi Bazaro proti Volčji Dragi bi tako postala občinska cesta, isto bi se zgodilo z odsekom v Občini Renče-Vogrsko. Trenutna pot je na več odsekih nevarna, krajanom je onemogočen varen prihod do avtobusne postaje.

''Kolesarski promet bi se najbrž preusmeril na to cesto, da pa bi pod podvozom, nevarnim tudi za prehod pešcev na drugi strani železnice, varno vključevali vse udeležence v prometu, tako kolesarje kot pešce, bo potrebno preučiti, na kakšen način se bo to uredilo. Najverjetneje bo potrebno urediti krožišče, ni pa še o tem dokončno odločeno,'' zaključuje Turk.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down